Gå till innehåll
Göteborgs Segelflygklubb
Göteborgs Segelflygklubb

Publicerad: 2023-01-19

Senast uppdaterad: 2023-05-22

Författare: Malin Torell

Boka en flygning? Pris 1950:- Mejla till: presentkort@gsfk.se

Presentkort/Prova på

Att flyga fritt som en fågel bland fåglarna och se marken sjunka bort i ett modernt segelflygplan som ljudlöst stiger mot molnen, ger en obeskrivlig känsla av lycka och frihet. Ett presentkort på en segelflygtur är därför den perfekta upplevelsepresenten, inte minst som julklapp.

Du flyger tillsammans med en erfaren pilot över de vida skogarna, sjöarna och ängarna runt Alingsås.

Den första sträckan bogseras segelflygplanet upp av ett vanligt motorflygplan och därefter flyger vi enbart med hjälp av naturens krafter.

Bogsering sker till 1000 meters höjd och flygningen varar 20-40 min beroende på hur bra de termiska uppvindarna bär. Du sitter längst fram på pilotens plats och läraren sitter bakom. Om man vill får man en grundlektion och själv prova på att styra. Eller så njuter man bara av den enorma utsikten och tystnaden under en lugn, stillsam och behaglig kvällsflygning.

Givetvis bjuder vi på kaffe i vår trevliga klubbstuga till medföljande sällskap och vår grillplats står till ert förfogande om ni vill ta med er en matkorg och ordna en picknick.

Presentkortet ger dig även 980 kr i rabatt på klubbens kortkurs/startkurs för certifikatutbildning om den påbörjas inom ett år. Se mer under "Utbildning".


Evenemang

Vi arrangerar födelsedags-, möhippe- och svensexeflygningar med kort varsel på Alingsås flygfält alla dagar och kvällar i maj till augusti, samt veckosluten i april, september och oktober. Ni bokar flygturen till en tidpunkt som passar er och behöver inte stå i kö och vänta när ni kommer till flygfältet.

Flygplan och segelflyginstruktör står beredda och väntar på den som skall "hissas i luften".

 

Firma- och familjedagar.

Vi ordnar upplevelsen på firmautflykter och familjedagar. Låt personalen på Ditt företag eller hela familjen komma till vårt flygfält en dag, och de som vill får prova på att flyga. Den perfekta kick-off aktiviteten för ert nya projektet eller för att svetsa samman den nya organisationen. Kontakta oss för mer information och offert.

presentkort@gsfk.se

Karta över Rödenefältet